nu le inteleg pe tipele care isi traiesc depresiile mancand tone de inghetata. adica nu poti sa stai la caldurica, in patul tau moale (sau tare, dupa preferinte), indopandu-te cu nirvana cu praline in timp ce te uiti la sleepless in seattle si sa mai ai nerusinarea sa sustii ca esti deprimata. asa ceva pur si simplu nu se face, in primul rand pentru ca e o insulta la adresa adevaratilor deprimati si in al doilea rand pentru ca it just shows what a wuss you are.

cand te izbeste o depresie adevarata in schimb, simti brusc nevoia de a face un gest necugetat si rebel. cum ar fi sa te trambalezi sase ore prin diverse trenuri, autocare si microbuze ca sa ajungi in vama, desi nu e vara si probabil ca o sa fie totul pustiu si n-o sa ai nici macar de unde sa-ti iei o ciorba calda. chestie care oricum nu te afecteaza pentru ca in mijlocul deprimarii eventualitatea negasirii unei ciorbe calde nu e tocmai one of your main concerns. de obicei e bine sa tarasti pe cineva cu tine, ca nu se stie niciodata cand o sa ai nevoie de un martor care sa declare ca intr-adevar, erai al naibii de deprimata at that particular point in time. persoana care te acompaniaza in aceasta mica aventura ar face bine sa fie si ea deprimata, ca nu e deloc amuzant sa fie all happy and joyful thinking unicorns and rainbows in timp ce tu vrei doar sa-ti ineci amarul in cateva galeti pline cu alcool ieftin si prost.

si in timp ce stati pe plaja meditand la grave probleme sentimentalo-metafizice si va uitati in gol ca doua gaini plouate toata chestia incepe sa semene cam mult cu un cliseu prafuit dintr-un film melodramatic de mana a saptea. mai lipseste doar melodia vag profunda de fundal, de preferat goo goo dolls-iris, care, sa recunoastem, este melodia perfecta pe care sa fii deprimat. dar pentru ca nu sunteti intr-un film melodramatic de mana a saptea nu se aude nici o melodie vag profunda, ci doar doi pescari beti care profereaza injuraturi de mare angajament la adresa rudelor lor de gradul 1 si 2. 

despre asta vorbeam aseara la o bauta ciocolata calda cu infama, amintindu-ne diverse episoade din trecutul indepartat. a caror asemanare cu personaje sau intamplari reale este, inevitabil,  pur intamplatoare.

Reclame