si uite cum ma opresc eu din invatatul pentru examenul de maine. dar acum chiar m-am enervat. dupa cum pana si bunica-mea stie, ieri s-a intamplat prin oras marsul homosexualilor. si ca sa nu se lase mai prejos, stimabilii inalti prea-fericiti preoti au organizat o alta mica plimbarica. ca deh, vroiau si ei a piece of the action. cand i-am zarit eu erau acompaniati de cateva dudui isterice si agitau grav niste cruci dintr-o mana in alta. asta in timp ce aprobau tacit tot felul de lozinci scandate de indivizii care-i urmau, lozinci de genul „romania nu tolereaza poponarii”. pentru ca nu-i asa, dumnezeu isi iubeste toti supusii la fel de mult.

daca mentalitatea asta, care mie mi se pare aberanta, ar fi doar a doamnelor de 70 de ani speriate de bombe si a prea-cuviosilor popi, as mai intelege. dar ce mi se pare socant e ca o gramada de tineri care altfel se proclama open-minded gandesc la fel. exemplul cel mai recent e postul asta. sa ne intelegem: evident, fiecare are dreptul la o parere blabla. dar cand parerea aia e de fapt o ura nejustificata izvorata din minunate prejudecati stramosesti, deja e a bit too much. nici pe mine nu ma incanta homosexualii si practicile lor. dar mi se pare aberant sa militez pentru exterminarea lor, sa le interzic sa iasa pe strada si alte asemenea tampenii. ca sa nu mai zic ca marsul asta e o data pe an. in rest, eu n-am vazut pana acum doi tipi (sau doua tipe) care sa faca in public ceva care sa ma deranjeze. pana una alta, ma simt mult mai agresata vizual si auditiv de toti domnii care injura si scuipa pe strada. lor de ce nu le interzicem sa se mai manifeste?

din marsurile de ieri, cel care m-a socat si m-a dezgustat a fost cel al bisericii si al „oamenilor normali”, pentru ca habar n-aveam ca normal e echivalent cu o minte ingusta si idei preconcepute. asa ca at the end of the day, daca as avea de ales sa merg la un cico cu un „om normal” sau cu un participant la gay fest, nu cred ca ar fi o decizie prea greu de luat.

Reclame