daca v-ati afla printre nefericitii care printr-un fatidic twist of fate ma cunosc (bad karma dude) ati sti ca sunt mandra posesoare a unei ever growing hate list. in care se gasesc, printre alti itemi de o deosebita importanta (cum ar fi gecile roz cu blanita si supele knorr) si acesti auto-proclamati semizei ai vremurilor noastre. pe numele lor de cod preoti.

nu stiu voi cat de bisericosi sunteti, eu una nu prea sunt. si probabil nici n-o sa fiu pana la 70 de ani cand sub iminenta intalnirii cu doamna cu coasa o sa fac pe dracu necuratu-n patru ca sa-mi procur un loc among the good guys upstairs. pana atunci insa o sa-mi continuu viata pacatoasa departe de supravegherea atenta a vreunui duhovnic personal, pentru ca oricum going to church doesn’t make you a christian any more than standing in a garage makes you a car. si nu zic asta pentru c-as fi neaparat atee ci pentru ca nu vad necesitatea unor astfel de intermediari, in ciuda eforturilor depuse de diversi bunici si parinti in acest sens (i’m a disgrace to my family, i know). totusi ce legatura e intre credinta unui individ in gizas, buddha sau alte divinitati si pupatul mainii unui preot oarecare? nu e ca si cum he’s the chosen one si etc, e pur si simplu a guy doing his job. si nu cred ca faptul ca a facut nustiuce scoli teologice in loc de politehnica il face all that special.

toate ca toate dar treaba cu spoveditul chiar ma depaseste. nu inteleg cu ce te poate ajuta o persoana necunoscuta careia ii povestesti ce ai facut/faci/vei face tu. cica iti iarta pacatele, mi se sufla din public. aha. on what grounds, doar pentru ca are barba si e imbracat cu o rochie neagra (sau aurie, dupa preferinte) pana-n pamant? sau te pomenesti c-o fi semnat vreun contract cu god prin care il imputerniceste sa ierte pacate in numele lui, mai stii. ca sa nu mai zic ca miroase si a lasitate demersul asta. din moment ce consideri ca ai savarsit pacate, asuma-ti-le. chiar ai nevoie sa le arunci in ograda altcuiva ca sa dormi mai bine? si pan la urma ce relevanta are iertarea aia obtinuta de la o persoana care e platita sa faca asta si care oricum va iarta pe toti, chiar daca stie ca v-ati imbrancit si injurat in timp ce asteptati la coada.

needless to say ca articolul asta pe care mi l-a semnalat cineva ieri imi intareste si mai mult convingerile semi nefondate de pana acum si idiosincrasia (vedeti ce cuvinte lungi si complicate stiu?)  fata de aceasta casta. mi se pare aberant ca oricine in his right mind sa supuna niste pustoiace de 14 ani unui interogatoriu on sex related issues. si cu atat mai mult un preot. dar nu e vina lui, sunt sigura ca vorbea la telefon cu sfantul petru care ii dicta intrebarile.

Reclame