tocmai am citit un post care brought back so many memories. din vremea cand mergeam sa ma tund la getts, the good ol’ days. care mers la getts e un adevarat traseu initiatic, si cine isi imagineaza ca te duci te tunzi pleci se inseala a-mar-nic.

primul obstacol de trecut este domnisoara de la receptie,  pe langa care cerberul pare un innocent puppy. domnisoara de la receptie nu e niciodata singura, ci acompaniata de 1-2 domnisoare de la receptie wannabes. cu toatele isi indreapta ochii lor mari, umezi si blanzi spre tine de indata ce ai pasit in templu. dupa ce te masoara din cap pana-n picioare si retur te intreaba cu binecunoscuta voce dulceag-intepata daca aveti programare. chestia asta e un fel de secret entry code. daca n-ai programare vei provoca o adanca suparare domnisoarei de la receptie care te va ruga sa revii alta data. daca in schimb ai programare, apartii deja unei caste superioare si meriti sa fii condus in salonul de tuns. pentru ca evident nu esti in stare sa parcurgi cei trei pasi pana acolo on your own.

domnisoara de la intrare te va inmana apoi coafezei, care te va invita sa iei loc si sa servesti ceva. nu conteaza ca te grabesti si vrei sa get it over with, ea o va lua ca pe un afront personal daca nu bei o gura de ceva si nu o intrebi ce mai face si pe cine a mai tuns (coafezele de la getts au o gramada de povestioare despre fi-sa lu voiculescu si alte celebritati care le-au calcat pragul).

odata incheiata seria amabilitatilor, te va aseza pe scaun si te va infasura in minim doua halate-folii de impachetat senvisuri-whatever they are. oricum ai vrea sa te tunzi, nu e bine. coafeza iti va sugera alte stiluri pe care le-a vazut ea la seminarul de perfectionare (coafezele de la getts merg mereu la seminarii de perfectionare) si care n-au nici o legatura cu ce i-ai cerut tu sa faca.

la sfarsit te va intreba ingrijorat-satisfacuta daca iti place. whatever you do, don’t say no. nu vrei sa enervezi o persoana care tine o foarfeca this close to your head. coafeza te va conduce apoi spre iesire si te va inmana inapoi domnisoarei de la receptie (a se observa structura ciclica mai ceva ca-n romanele lui rebreanu). dupa ce platesti aceste minunate servicii domnisoarele te vor invita in cor sa mai veniti pe la noi si te vor petrece cu privirea plina de regrete ca pe un fiu ratacitor plecat la razboi.

Reclame